Ammoniak koelsysteem

Aanvraag

Van een opdrachtgever uit de petrochemie hebben wij de vraag gekregen voor basic- en detailengineering van een koelsysteem voor ammoniak.

Een oude koelcompressor en cooling-skid moeten worden vervangen vanwege einde levensduur. De nieuwe installaties worden gebouwd op een andere locatie terwijl de oude installatie nog in bedrijf blijft. De zuig- en de persleidingen en het koelwater krijgen een andere route en moeten tijdens een turnaround eenvoudig aangesloten kunnen worden voor ingebruikname. Er moet ook rekening worden gehouden met uitbreiding naar nieuwe compressoren.

Aanpak

Het bestaande 3D model is aangepast naar de nieuwe situatie. Als basisontwerp dienden de aangeleverde P&ID’s en pipe routing. Tijdens het uitwerken van het ontwerp zijn er regelmatig reviews gehouden met maintenance en operations om commitment te verkrijgen over onderhoud en bediening. Vervolgens zijn de isometrics gegenereerd in plant 3D voor het uitwerken van stresscalculaties. Tenslotte zijn de isometrics en supporttekeningen vrijgegeven voor constructie.

Oplevering

Definitief ontwerp van de nieuwe situatie in plant 3D, inclusief isometrics RFC en stresscalculaties voor piping & supports.

  • BRANCHE: Petrochemie

  • DISCIPLINE: WTB/Piping

  • OPLEVERING: 3D model, ISO’s, Stresscalculaties